Welpen zijn jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. Binnen Scouting Nederland volgt de Welpenspeltak het verhaal van Het Jungleboek, geschreven door Rudyard Kipling. In de jungle beleven de Welpen - onder leiding van Baloe (beer), Akela (wolf), Jacala (krokodil) en Hathi (olifant) – allerlei avonturen.

Iedere zaterdagochtend komen de Welpen van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar op het gebouw aan de Beukenlaan in Vianen. Spelenderwijs maken de Welpen kennis met typische scoutingvaardigheden en –technieken, zoals knopen leggen, vuur maken en omgaan met een zakmes. Verder worden er ook spelletjes gespeeld, wordt er gekookt en geknutseld. Kortom: een gevarieerd programma!
 
De Welpen dragen iedere opkomst een groene blouse met een bijbehorende groepsdas. Op deze manier is voor iedereen duidelijk bij welke speltak en welke scoutingvereniging je hoort. Tijdens speciale opkomsten kunnen insignes verdiend worden, dit zijn vaardigheidstekens die op het uniform genaaid kunnen worden. Met insignes kunnen de Welpen laten zien wat ze geleerd hebben, bijvoorbeeld koken of een speurtocht lopen. Aan de insignes worden twee keer per jaar drie of vier opkomsten besteed.
 
Ben jij tussen de 7 en 11 jaar en lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? Kom dan drie keer vrijblijvend met ons meedoen. Neem voor meer informatie contact op met Marieke Verkleij (Baloe) via 06-15507935.